Topprestaties en records tijdens het Westfries Atletiekgala 2021

We kijken terug op een zeer geslaagde editie 2021. Het Westfries Atletiekgala was de laatste wedstrijd van de 10 die vanuit de Atletiekunie, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Gemeente Grootebroek kon worden georganiseerd. Wat een geweldige strijd en prestaties zijn er geleverd!

Fons Mok

De records (baanrecords, persoonlijke records en zelfs een Nederlands record) vlogen ons op zaterdag 19 juni om de oren. Het Nederlandse record werd gevestigd op de 110m horden voor jongens U20 en het was niet één, maar het waren zelfs drie Nederlandse atleten die op dit nummer schitterden. Daarvan was Mark Heiden de rapste met zijn recordtijd van 13.44. In zijn kielzog snelde Timme Koster met 13.48 naar de derde plaats op de nationale aller tijden lijst met Mark Scholten (nog U18!) in 13.59 daar meteen achter.

Het eerste baanrecord dat werd verbroken kwam op naam van speerwerper Mart ten Berge die tot 78.22m kwam. Op de 110m horden voor mannen dook Wessel Boons met 14.48 onder het record van Rik Taam. Bij het verspringen voor dames wisten zelfs twee dames het record te verbreken door beiden 5.94m op te laten meten. De namen: Myrte van der Schoor en Eva Bastmeijer. Ook bij de mannen een baanrecord door de 7.26m van Damian Felter. 800m loper Jurgen Wielart testte zijn snelheid en pakte met 47.67 meteen het record op de 400m. Lees meer op SAV atletiek.

De sfeer was goed, de topatleten hebben fantastisch gepresteerd. Wij genieten na van een geslaagde editie van Het Westfries Atletiekgala.