Je staat ingeschreven voor het Westfries Atletiekgala op zaterdag 19 juni om 11:30 uur, wat kan je verwachten?

Sta je nog niet ingeschreven? Inschrijven kan via atletiek.nu
Mocht je na het lezen van onderstaande informatie vragen hebben, mail dan  naar: info@westfriesatletiekgala.nl .

Inschrijfgeld 

Het inschrijfgeld bedraagt €7,00 per onderdeel. In dit bedrag zijn de kosten voor de verplichte coronatest inbegrepen.

Sneltesten en toegang accomodatie

De voorwaarden van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bieden geen ruimte voor publiek. Naast atleten en de wedstrijdorganisatie kunnen we daarom alleen coaches toelaten, geen ouders, chauffeurs en andere belangstellenden      

Voor iedereen geldt dat de accommodatie pas betreden mag worden na een negatieve sneltest. Deze zal worden afgenomen in sporthal De Kloet onder toezicht van een arts. Een andere (snel)testuitslag of vaccinatie voldoet dus niet! Coaches en media betalen €10,00 voor de coronatest.

Atleten die zijn toegelaten krijgen in de week voor het Westfries Atletiekgala te horen hoe laat zij zich volgens rooster dienen te laten testen, ga uit van twee uur voor elk onderdeel begint.

Coaches die bij de wedstrijd aanwezig willen zijn dienen zich, uiterlijk voor 11 juni a.s., aan te melden via deze link.

Coaches en atleten die binnen een redelijk afstand (10 à 15 km) van de atletiekbaan wonen, wordt nadrukkelijk verzocht zich de avond tevoren te laten testen om op de dag zelf de teststraat zo veel mogelijk te ontlasten.

Zonder voorafgaande aanmelding én toelating heeft niemand toegang tot de accommodatie!

Op de accommodatie gelden de volgende regels voor deelnemers:

 • Houd je aan de algemene veiligheids- en hygiënemaatregelen.
 • Kom zo veel als mogelijk in sportkleding naar de wedstrijd.
 • Ga goed voorbereid naar de baanwedstrijd, ken de starttijd van het eerste onderdeel (kom niet te vroeg!), de route naar de accommodatie en de wedstrijdinformatie.
 • Kom zo kort mogelijk voor de start van je eerste onderdeel (en houd je aan de eventuele uiterste meld tijden).
 • Volg de looplijnen.
 • Vermijd het spugen van speeksel en openlijk zonder zakdoek snuiten van de neus op de accommodatie voor, tijdens én na de wedstrijd.
 • Volg altijd de aanwijzingen van vrijwilligers/de organisatie op.
 • Zorg ervoor dat je buiten de noodzakelijke sportgerelateerde contactmomenten geen fysiek contact hebt.
 • Voorafgaand, tijdens de rustmomenten en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantine.
 • Zorg ervoor dat je als je 18 jaar en ouder bent tijdens inlopen en warming-ups ook zoveel de 1,5 meter afstand houdt. Ook voor jongeren geldt dit advies.
 • Verlaat direct na je laatste onderdeel de accommodatie.

Prijzen en Bonussen 

De wedstrijden die zijn opgenomen in het Nationale Kwalificatie Circuit en het NBC werken met een “beloningssysteem”. Wij kiezen er normaal gesproken voor om deze richtlijnen binnen ons concept mee te nemen. Hiermee hoopt de organisatie (inter-)nationale atleten naar het Westfries Atletiekgala te trekken. Vanwege de beperking die corona ons oplegt, zijn er dit jaar geen premies en bonussen te verdienen. Wel staat er een prijs op de verbetering van een baanrecord en meetingrecord. Verder bestaat het beloningssysteem uit dagprijzen.

Dagprijzen

De dagprijzen zijn er voor de winnaars en, afhankelijk van het aantal deelnemers, ook voor de nummers twee en drie van de verschillende onderdelen.

Voor elke winnaar staat er een mand vol gezond uit Westfriesland klaar. Voor de nummers twee en drie een iets kleinere. Yummm!